Bouwrijp maken Leeuwensteyn Utrecht

In opdracht van Bébouw Midreth B.V.is een kavel in het project Leeuwensteyn Utrecht bouwrijp gemaakt door De Vries Stolwijk B.V.

Leeuwesteyn is een nieuwe, duurzame woonbuurt met een echt Utrechts en stedelijk karakter. Het ligt aan de westkant van het Amsterdam-Rijnkanaal en verbindt oud met nieuw Utrecht. De buurt grenst aan Leidsche Rijn Centrum en Hoge Weide. 

Leeuwesteyn krijgt een Utrechts, maar uniek karakter. Er komen smalle stegen en brede lanen, gevelstoepjes en herkenbare architectuur met elementen uit de art deco. Trappen en hellingen overbruggen het hoogteverschil van zo’n 8 meter tussen het Willem-Alexanderpark en het Amsterdam-Rijnkanaal. Het Oeverpark langs het Amsterdam-Rijnkanaal met bestaande en nieuwe bomen biedt ruimte voor recreatie. De groene veldjes tussen de bouwvelden bieden speelgelegenheid.

De werkzaamheden met betrekking tot de bouwplaatsinrichting bestaan onder andere uit het verharden van de bouwplaats door middel van rijplaten, betonplaten en menggranulaat. Tevens zijn ook de opstelplaatsen voor de bouwkranen in orde gemaakt. Het graven van de sleuven voor bouwstroom en -water en de aanleg van deze leidingen hebben wij ook voor onze rekening genomen. 

Daarnaast zijn in en rondom de bouwblokken drainage, riolering en de huisaansluitingen aangelegd. Daarnaast zijn er infiltratiekratten en putten geplaatst. 

In de laatste fase zullen de verhardingen aangelegd worden en ook de beplanting, hekwerk en poorten. Ook zal er een stuk keerwand geplaatst worden om het hoogteverschil op te kunnen vangen. 

 

Bouwrijp maken Leeuwensteyn Utrecht

Opdrachtgever

Opdrachtgever: Gemeente Delft

Geplaatst in Projecten.