CO2 prestatieladder

CO₂ Prestatieladder en duurzaamheid
De Vries Stolwijk heeft als doel om de uitstoot van CO₂ zoveel mogelijk te reduceren. Dat doen we omdat we ons verantwoordelijk voelen voor het milieu. Als we ons best doen om de uitstoot CO₂ tot het minimum te beperken, dan levert dit alleen maar voordelen op. Door bewust bezig te zijn met energiebesparing hopen we ook andere bedrijven hiertoe te motiveren.

Zonnepanelen
De grootste besparing hebben we al een tijdje op het dak liggen van onze werktuigenschuur. Het betreft namelijk circa 100 zonnepanelen. Dankzij dit grote aantal zonnepanelen zijn we in staat om 100% zelfvoorzienend te zien als het gaat om groene energie opwekken. Hiermee hebben we al een belangrijke doelstelling behaald. Dankzij het opwekken van onze eigen energie, hebben we de CO₂ op dit gebied al teruggebracht naar 0. Uiteraard zijn we er daarmee nog niet, omdat er nog zoveel meer winst te behalen is.

Verlichting, verwarming en airco
We hebben bijvoorbeeld ook al onze lampen vervangen door LED verlichting en maken we gebruik van bewegingssensoren. Zo branden onze lampen niet alleen wanneer het nodig is, maar worden ze ook nog eens op een zuinige manier gebruikt. Daar waar geen bewegingssensoren aanwezig zijn, motiveren we onze medewerkers om verlichting niet onnodig te laten branden. Ook het aardgasverbruik schroeven zoveel mogelijk terug. Zowel de kachel als airco hebben we alleen aan wanneer nodig. Standaard zetten we de verwarming al standaard een graadje lager.

Wagenpark, auto’s en materieel
Ook geven we zoveel mogelijk aandacht aan het rijgedrag van onze medewerkers. Niet alleen door zuinig te rijden kunnen we de uitstoot van CO₂ reduceren, maar ook door het carpoolen te stimuleren. Het liefst zouden we al ons materieel om willen ruilen voor zuinig materieel. Dat doen we geleidelijk aan, door het materieel dat aan vervanging toe is te vervangen door een zuinigere optie.

Doelstellingen in percentages
Ten opzichte van 2014 willen we in 2020 in totaal 5,97% minder CO₂ uitstoten. Daarnaast willen we alle ingehuurde graafmachines in 2020 Tier 3 of hoger laten zijn. Om dit te kunnen realiseren, houden we ons streng aan de maatregelen zoals die verduidelijkt zijn in het CO₂ reductieplan. Dit geeft ons de gewenste handvatten om steeds weer opnieuw te bekijken of we nog op de goede weg zitten. Het niveau waarop we omgaan met CO₂ reductie voldoet aan de eisen die de SKAO / CO₂ prestatieladder stelt aan niveau 5. Dit niveau staat voor het feit we onze pijlen gericht hebben op het behalen van CO₂ doelstellingen en we leveranciers bevragen. Omdat we transparantie erg belangrijk vinden, communiceren we ieder half jaar extern ons energiebeleid, CO₂ footprint en reductiedoelstellingen.

Voor meer informatie over de CO₂ Prestatieladder gaat u naar de website van de Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden en Ondernemen (SKAO). Om meer te weten te komen over het initiatief waar we momenteel actief deel aan nemen, Nederland CO₂ Neutraal, kunt u op deze website meer lezen

Hieronder kunt u diverse documenten inzien die we voor u beschikbaar hebben gesteld:

  1. CO₂ Managementplan
  2. CO₂ Reductieplan
  3. Rapportage Maatregelenlijst CO₂ Prestatieladder 2016
  4. 2016-2019 CO₂-bewust-Certificaat niveau 5
  5. Communicatiebericht 1e halfjaar 2015
  6. Communicatiebericht 2015
  7. Communicatiebericht 1e halfjaar 2016
  8. Communicatiebericht 2016
  9. Communicatiebericht 1e halfjaar 2017

Laatste projecten