Zuid-West Boven-Hardinxveld

Maandag 18 september is De Vries Stolwijk, in opdracht van de gemeente Hardinxveld-Giessendam, gestart met het vervangen van de riolering en herinrichting straat in Zuid-West Boven-Hardinxveld.

Het werk Zuidwesthoek gaat over het deel Boven-Hardinxveld tussen Rivierdijk – Wetering en Koningin Wilhelminalaan – Nassaustraat.

Het bestaande riool is sterk verouderd, waardoor het riool vervangen dient te worden. Het huidige riool vangt hemelwater én vuilwater op. Dit wordt gemengd afgevoerd naar de rioolwaterzuivering.  Om dit te verbeteren komen er twee riolen, in plaats van één, voor terug. Eén riool voor de afvoer van het vuile water en een tweede riool voor de afvoer van betrekkelijk schoon hemelwater. Om vuil- en schoon water optimaal te scheiden is het nodig om en nieuwe leiding aan te leggen voor afvoer van het hemelwater. De bestaande afvoerleiding blijft in gebruik voor vuilwater.

Om verzakking na de werkzaamheden zoveel mogelijk te voorkomen worden lichtere materialen toegepast onder de verharding. Dit heeft een bijkomend voordeel dat er water in opgeslagen kan
worden. Vervolgens wordt het water vertraagd afgevoerd naar open water door een poreuze rioolleiding. Zo vangen we meer hemelwater op dan in de huidige situatie en dit vergroot de capaciteit van het rioolstelsel.

Volgorde werkzaamheden:
1. Openbreken straatwerk
2. Ontgraven/afvoeren grond en verwijderen riool
3. Leggen regenwaterafvoerleiding (RWA) en droogweerafvoer (DWA)
4. Maken huisaansluitingen riolering
5. Aanvullen zand
6. Aanvullen argexzand (licht ophoogmateriaal)
7. Aanvullen lava (licht ophoogmateriaal)
8. Aanbrengen straatlaag (zand)
9. Aanbrengen straatwerk

Contactpunt in de wijk:
Er staat een bouwkeet bij 't Hart waar u tijdens openingstijden binnen kunt lopen.
Openingstijden:
Dinsdagochtend van 09.00 uur tot 12.00 uur.
Woensdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur.

De betreffende bewoners worden op de hoogte gehouden van de voortgang. Onderstaand vindt u een kopie van de reeds verzonden correspondentie: 
1. Bewonersbrief fase 1 (d.d. 15 september 2017)

Contactpersonen:
Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met de uitvoerder Gerben Verheij via telefoonnummer: 06 10 03 26 99 of gerben@devriesstolwijk.nl. Tevens kunt u  gebruik maken van ons contactformulier (beschikbaar via de contact-pagina). Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Opdrachtgever

Opdrachtgever : Gemeente Hardinxveld-Giessendam

Geplaatst in Projecten en getagd met .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *